Полузащитникът на Фиорентина и националния отбор на Италия Рикардо Монтоливо, за когото се говори, че през лятото ще се присъедини към италианския шампион Милан, в крайна сметка може и да се озове в турския гранд Галатасарай, твърди сайтът Football-Italia.net.

В момента наставник на лидера във временното класиране на Суперлигата в южната ни съседка е легендарният Фатих Терим. След като през 2000-ната година спечели Купата на УЕФА с Галатасарай, турският мениджър изкара година и половина на Апенините като треньор на Фиорентина и Милан.

Освен с това, че толерираше нападателния футбол, Терим ще остане в спомените на привържениците на калчото и с това, че привлече на "Сан Сиро" Филипо Индзаги, който впоследствие стана клубна легенда на "росонерите" и до ден днешен е част от състава на миланския колос.

Сега 58-годишният наставник се надява, че връзките му във Флоренция и в Милано ще му послужат, за да отмъкне под носа на шампиона Рикардо Монтоливо. Това обаче изглежда малко вероятно.

Много по-реалистична е другата цел на Терим – 27-годишният френски халф на Милан Матийо Фламини, който този сезон няма нито един мач за седемкратните европейски шампиони заради тежка контузия на коляното.

За Галатасарай вече играят няколко футболисти, чието минало е свързано със Серия А. Това са бившите състезатели съответно на Фиорентина и Лацио Томаш Уйфалуши и Фернандо Муслера, както и Фелипе Мело, който още е собственост на Ювентус, но е в Истанбул под наем.