Байерн вече не е водач в Бундеслигата след този кръг. Това стана факт след като отборът завърши само 1:1 при гостуването на намиращия се във втората половина на таблицата Хамбургер.

Треньорът на баварците Юп Хайнкес беше подобаващо кисел след този развой на събитията в 94-ото дерби между двата отбора.

„Трябваше да упражним натиск след като изравнихме. Но в момента това трудно ни се отдава. Ту прибързвахме, ту последният пас не беше прецизен”, коментира той.

„Ясно е, че искахме да останем лидери в класирането. В момента ни липсва самоувереност. Но все пак има още много мачове до края на сезона”.

„Трябваше да победим, можеше да вземем  повече от този мач. Разочаровани сме, но трябва да продължим напред, макар и да не е хубаво, че вече не сме на първото място. Това, което показваме сега, не е достатъчно за върха”, допълни Ариен Робен.

Ивица Олич вкара изравнителния гол. Той е бивш играч на Хамбургер, а сега е резерва в Байерн, което го дразни отдавна.

„Противника ни пресира добре. Все пак хикс е добър резултат като се има предвид, че губехме дълго време. Аз лично съм във форма и се радвам на гола”, похвали се Олич.