България загуби от Австрия с 1:2 победи в последния мач от група А на първа евро-африканска зона на неофициалното световно отборно първенство по тенис за жени – Фед къп.

В първия двубой за деня Елица Костова не успя да се противопостави на Патриция Майр-Ахлайтнер и след малко повече от час игра отстъпи с 0:2 сета, в отделните части 3/6, 3/6.

Веднага след това обаче най-добрата ни тенисистка в момента Цвети Пиронкова възстанови статуквото след престижна победа над първата ракета на австрийките – Тамира Пашек с 6/3, 1/6, 6/1.

Цвети започна отлично двубоя и доминираше в първия сет, но във втората част допусна спад в представянето си, който позволи на Пашек да заличи изоставането си. Все пак в решителния трети сет българката показа здрав дух и след категоричното 6/1 сложи точка на спора.

Така съдбата на първото място в нашата група трябваше да се реши в сблъсъка на двойки, в който капитанът на българския отбор Дора Рангелова заложи на тандема Пиронкова-Евтимова.

За съжаление това решение не доведе до желания резултат и след тежко поражение от Майр-Алайтнер/Мойсбюргер – 1/6, 2/6 нашите останаха втори в крайното подреждане и изпуснаха шансовете си да се борят за влизане във втора световна група.

Резултати:

Група В
Швеция 2
Унгария 1
Босна и Херцеговина 3
Гърция 0
Група С
Великобритания 2
Холандия 1
Португалия 2
Израел 1