Треньорът на Волфсбург Феликс е известен с твърдите си методи към играчите. Затова е наричан и Квеликс (нещо като мъчител).

Настоящите ниски температури естествено не затоплят сърцето на големия треньор към усещанията на футболистите преди домакинския мач с Борусия Мьонхенгладбах. На стадиона ще е минус 13 градуса.

„Всъщност на мача аз ще зъзна и завиждам на играчите, които ще могат да се движат. Аз не си спомням като играч да ми е било студено – най-много по пътя от съблекалнята до терена”, каза Магат на пресконференция.

Волфсбург е в серия от 6 поредни домакински победи срещу Гладбах, които победиха за последен път в града на Фолксваген през 2003 година.

Срещу Борусия няма да играят Мадлунг, Виериня и Полак. Бившият германски национал Патрик Хелмес обаче може да получи шанс – той не се разбира с Магат, но зимен трансфер не се осъществи.

„Хелмес прави добро впечатление напоследък. В тренировките се влага много повече, отколкото обикновено”, сподели треньорът, направил Волфсбург шампион през 2009 година.

В същото време той разкритикува хърватският нападател Марио Манджукич, който иначе играе редовно.

„Като играч трябва да поеме отговорност и за отбора. Досега това обаче не се вижда при него”, завърши Магат.