Интер – Палермо, двубой от 21-вия кръг на италианската Серия А. Стадион "Джузепе Меаца", 21:45 часа българско време.

В първия мач помежду си през този сезон двата отбора предложиха на неутралните фенове истински спектакъл. Срещата завърши при резултат 4:3 за Палермо, а загубата за "нерадзурите" беше първата от една странна поредица, която в крайна сметка доведе до смяната на Джан Пиеро Гасперини с Клаудио Раниери на треньорския пост. Сега двата тима едва ли ще бъдат толкова открити, колкото бяха през септември, но въпреки това двубоят най-вероятно ще бъде доста интересен.

ИНТЕР

Групата за мача: Жулио Сезар, Орландони, Кастелаци, Санети, Лусио, Ранокия, Самуел, Кордоба, Киву, Нагатомо, Майкон, Снайдер, Рики Алварес, Камбиасо, Оби, Поли, Пацини, Милито, Сарате, Кастайнос

Под въпрос: Паломбо, Гуарин, Жуан

Контузени: Станкович, Форлан, Фараони

Вероятен състав: Жулио Сезар, Лусио, Самуел, Майкон, Нагатомо, Санети, Камбиасо, Поли, Алварес, Милито, Пацини


ПАЛЕРМО

Групата за мача: Брикето, Цорвас, Вивиано, Агирегарай, Балдзарети, Мантовани, Муньос, Пизано, Силвестре, Акуа, Барето, Бертоло, Донати, Иличич, Милиачо, Васкес, Захави, Будан, Миколи, Мехмети

Контузени: Ернандес, Бачинович

Вероятен състав: Вивиано, Силвестре, Мантовани, Муньос, Балдзарети, Барето, Милиачо, Донати, Иличич, Будан, Миколи


Прогноза на Gol.bg:

Клаудио Раниери беше включил в групата за тази среща Тиаго Мота, но бразилецът с италиански паспорт беше трансфериран в Пари Сен Жермен и очевидно няма да може да вземе участие в тазвечерния двубой.

Другите отсъстващи от състава на Интер са Деян Станкович, Диего Форлан и Марко Фараони – всички те имат здравословни проблеми. Всички останали играчи на "нерадзурите" са на линия. Все още не се знае дали някое от новите попълнения – Жуан, Фреди Гуарин и Анджело Паломбо – ще вземе участие днес.

Мениджърът на Палермо Бортоло Мути пък ще може да изправи срещу отбора, който държи 50 процента от правата му, 26-годишния вратар Емилиано Вивиано. Половината на Дженоа от правата на стража беше закупена от "розанерите" и сега играчът, който дълго време лекуваше контузия, е титулярен избор на Мути под рамката.

Иначе футболистите, от които се очаква да създават най-големи неприятности на отбраната на италианските вицешампиони, са опитните Игор Будан и Фабрицио Миколи, като според вестник "Гадзета дело Спорт" нашумелият Йосип Иличич може и да не излезе от самото начало за сметка на аржентинеца Николас Бертоло.

Трябва да се отбележи, че сицилианците все още търсят първата си победа като гости през този сезон. Далеч от "Ренцо Барбера" Палермо има точно три спечелени точки – всичките от равенства – а играчите в розови фланелки са отбелязали едва два гола – и двата при гостуване на абсолютния опашкар Новара.

Това навежда на мисълта, че Интер едва ли ще има особени затруднения да се върне на победния път. След пораженията от Наполи за Купата на Италия  и от Лече в Серия А "нерадзурите" ще бъдат пределно мотивирани да постигнат успех пред собствена публика.

Резултат: Интер – Палермо 3:1