Скандални разкрития за системен тормоз в школата на Локомотив Пловдив направи бащата на едно от потърпевшите деца пред фенския сайт lportala.net.

Родителят пожела да остане анонимен, за да не навреди на сина си, но е категоричен, че говори от името на родителите на набор 1997. Той твърди, че треньорът Асен Чортов е наркоман и бие децата.


"Това са проблеми, трупани с години. Ръководството е запознато, но мерки не са взимани. Преди повече от година се е стигало до побой над децата. Законът е на наша страна и няма проблем, но не сме стигали дотам от уважение към Локомотив".

"Вместо това побойникът Чортов е бил просто "смъмрен" от Атанас Узунов", разказа възмутеният родител. "Бивши негови възпитаници от наборите 1987 и 1990 разказват, че редовно е идвал на тренировки и мачове директно от дискотеките и е прикривал очите си с очила".

"Научихме още, че е изкарал доста време в клиника за наркозависими в чужбина. Спокойно мога да обобщя - алкохолик, наркоман и побойник", сподели още таткото, според когото Чортов е протеже на Христо Бонев.


Самият Чортов отрече обвиненията. "Това са глупости. Още утре си пускам молбата и напускам", заяви той.

Треньорът допълни, че обмисля дали да съди анонимния родител за клевета. "Обвиненията са нелепи, не се занимавам с школата повече от 10 години", каза пък Христо Бонев.