Неостаряващият Дидие Кюш (Швейц) спечели днешното спускане, валидно за световната купа по ски-алпийски дисциплини, което се поведе в германския зимен център Гармиш-Партенкирхен.

Само седмица след като стана единственият скиор покорил 5 пъти легендарната “Щрайф” в Кицбюел, днес 37-годишният швейцарец триумфира на друго емблематично трасе в “кралската” дисциплина – “Кандахар” с време от 1:09.10 мин.

Така швейцарецът излезе начело в класирането за малкия кристален глобус, изпреварвайки своя сънародник Беат Фойц и австриецът Клаус Крьол.

Иначе втори днес в Гармиш-Партенкирхен остана канадецът Ерик Гей, който въпреки че допусна някой грешки в горната половина на трасето, успя да компенсира с висока скорост и да пресече финалната линия с пасив от 0.27 сек., а трети се нареди австриецът Ханес Райхелт.

В поредния инцидент се забърка ексцентричният американец Боде Милър, който трябваше да стартира с номер 1 в надпреварата, но закъсня за официалното връчване на номерата и в крайна сметка бе наказа да стартира извън първа група.

Класиране спускане /мъже/:

име нац. ски  време
1. Дидие Кюш Швейц Head 1:09.10
2. Ерик Гей Кан Atomic  + 0.27
3. Ханес Райхелт Авс Salomon  + 0.30
4. Кр. Инерхофер Ит Rossignol  + 0.39
4. Андрей Шпорн Слвн  + 0.39
6. Доминик Пари Ит  + 0.43
7. Йоан Клери Фр Head  + 0.44
8. Клаус Крьол Авс Salomon  + 0.50
9. Адриан Тео Фр Salomon  + 0.55
10. Патрик Кюнг Швейц Salomon  + 0.61