Откритото първенство на Австралия навлезе с гръм и трясък в своята заключителна част. Изненадите започнаха да се случват, а с това и градусът на напрежението да расте.

Петкратна победителка Серена Уилямс отпадна от 56-та в световната ранглиста Екатерина Макарова, докато скритият фаворит Цонга си остана скрит, но не и за японския самурай с ракета - Кей Нишикори.

Днес програмата на деветия състезателен ден на шампионата в Мелбърн ще ни предложи първите 4 четвъртфинала – два при мъжете и два при дамите.

Цялото това тенис-удоволствие предстои да се случи на “Род Лейвър Арина” като началото ще започне със световната номер три Виктория Азаренка, която ще се изправи срещу осмата в света Агниешка Радванска.

Двете тенисистки са се срещали многократно, затова едва ли ще успеят да се изненадат взаимно, като тук въпросителната е, дали агресията на Азаренка ще надделее над интелигентната защита на Радванска.

Следващият дамски сблъсък ще е между световната номер едно Каролине Возняцки и защитаващата титлата си Ким Клайстерс. Тук можеше да кажем, че силите са изравнени ако не беше навяхването на глезена, което си причини белгийката в мача й срещу На Ли.

Разбира се днес ще отпадне и последната въпросителна около мечтания полуфинален сблъсък между Роджър Федерер и Рафаел Надал.

На пръв поглед и двамата са фаворити в своите двубои, съответно срещу Хуан Мартин Дел Потро и Томаш Бердих, но със сигурност аржентинецът и чеха имат друго виждане по въпроса.

Както и да се развият събитията е сигурно, че ни предстоят крайно вълнуващи мигове, които да зарадват и най-претенциозните приятели на аристократичната игра.

Ето и програмата
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

 

Род Лейвър Арина

 

четвъртфинали

 

 /жени/

не преди

Виктория Азаренка

3.00 часа

Агнешка Радванска

следва

Каролине Возняцки

 

Ким Клайстерс

 

четвъртфинали

 

 /мъже/

не преди

Роджър Федерер

5.30 часа

Хуан Мартин Дел Потро

 

Рафаел Надал

10.30 ч.

Томаш Бердих