Започва втората седмица от Откритото първенство на Австралия по тенис, а с това и очаквано напрежението както при дамите, така и при мъжете се покачва.

Първи на “Род Лейвър Арина” ще излязат шампионката от Уимбълдън за миналата година Петра Квитова и шампионката от Ролан Гарос през 2008г. Ана Иванович.

В този изцяло славянски сблъсък статистиката е в полза на красивата Иванович. Двете тенисистки са се срещали три пъти, като последният е през 2008г. От тогава до сега обаче ролите са се сменили и в момента фаворитката е Квитова.

Веднага след това сили ще премерят миналогодишният финалист Анди Мъри и представителя на Казахстан Михаил Кукушкин, а след тях ще наблюдаваме Серена Уилямс и Екатерина Макарова.

Във вечерната сесия на централния корт са предвидени два двубоя. В първия Мария Шарапова ще се изправи срещу Сабрине Лисицки, като въпреки оскъдната подготовка преди началото на шампионата рускинята е изявена фаворитка.

Гвоздеят на вечерта разбираемо е мачът на миналогодишния шампион Новак Джокович срещу единствения останал представител на домакините – неостаряващия Лейтън Хюит.

На “Хайсенс Арина” ще се играят други два мача, които трябва да се споменат: Жо-Вилфред Цонга срещу Кей Нишикори и испанско-френския сблъсък между Давид Ферер срещу Ришар Гаске.


Ето и програмата
(приблизителният начален час на срещите е в българско време
)

  Род Лейвър Арина   Хайсенс Арина
2.00 часа Петра Квитова не преди Жо-Вилфред Цонга
  Ана Иванович 3.30 часа Кей Нишикори
следва Анди Мъри следва Давид Ферер
  Михаил Кукушкин   Ришар Гаске
следва Серена Уилямс
  Екатерина Макарова
10.30 часа Мария Шарапова
  Сабине Лисицки
следва Новак Джокович
  Лейтън Хюит