Кристиан Девил (Ит) триумфира в слалома, валиден за световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се проведе в австрийския зимен център Кицбюел.

31-годишният италианец бе пред прекратяване на своята кариера в края на лятото, след като бе изваден от първия отбор на “скуадра адзура”, но през този сезон записа впечатляващи резултати и доказа на своите наставници, че незаслужено е бил пренебрегнат.

Девил имаше отлични шансове да стигне до успеха още преди седмица на слалома във Венген, но тогава не издържа на напрежението във втория манш и остана едва шести.

Днес обаче италианецът показа завидно хладнокръвие, бе трети след първата половина на състезанието, а във втория манш бе почти безгрешен и напълно заслужено стигна до така чакания първи триумф в своята кариера с общо време от 1:39.19 мин.

Втори, но на 0.73 сек. от времето на победителя, остана голямата надежда на домакините – двукратният световен шампион Марио Мат, а трети се нареди носителят на световната купа Ивица Костелич, който с този резултат спечели надпреварата в супер комбинацията.

Класиране слалом /мъже/:

име нац. ски  време
1. Кристиан Девил Ит Voelkl 1:39.19
2. Марио Мат Авс Blizzard  + 0.72
3. Ивица Костелич Хър Fischer  + 0.78
4. Стив Мисилие Фр Salomon  + 0.95
5. Йенс Бигмарк Шв  Voelkl  + 1.44
6. Андре Мирер Шв  Nordica  + 1.91
7. Джулиано Рацоли Ит Nordica  + 1.99
8. Волфган Хьорел Авс Voelkl  + 2.05
9. Фриц Допфер Гер Nordica  + 2.17
10. Бени Райх Авс Atomic  + 2.23