Изключително интересно се разви днешния първи манш на слалома при дамите, валиден за световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се провежда в словенския зимен център Крайнска Гора.

След като спечели всички досегашни стартове през сезона в тази дисциплина, абсолютната фаворитка Марлис Шийлд допусна груба грешка в началото на трасето “Подкорен 3”, пропусна врата и отпадна от по-нататъшно участие в състезанието.

Малко преди това идентична грешка направи и носителката на Големия кристален глобус Мария Риш, а от 55 стартирали алпийки до момента 16 станаха жертва на коварното трасе.

Иначе с най-добро време след първия манш е австрийката Михаела Кирхгасер, която взе поука от случилото се преди нея с фаворитките, започна предпазливо, но с великолепно каране във втората част на пистата зае временното първо място с време от 52.94 сек.

Втора за сега е представителката на Словакия Вероника Зузулова, а челната тройка допълва финландката Таня Путиянен. Голямата надежда на домакините Тина Мазе остана на четвърта позиция.

Класиране I манш слалом /жени/:

име нац. ски  време
1. М. Кирхгасер Авс Atomic  52.94
2. Вероника Зузулова Слвк Salomon  + 0.11
3. Таня Путияйнен Фин Fischer  + 0.27
4. Тина Мазе Слвн Stoeckli  + 0.42
5. Лена Дюр Гер Fischer  + 0.43
6. Ф. Хансдотър Шв Rossignol  + 0.46
7. Тереза Борсен Шв Fischer  + 0.70
8. Линдзи Вон САЩ Head  + 1.24
9. Никол Джус Ит Rossignol  + 1.39
10. Теса Уорли Фр Rossignol  + 1.68