Откритото първенство на Австралия по тенис затваря своята първа седмица, като днес предстоят да се изиграят първите срещи от четвъртия кръг при мъжете и при жените.

Безспорно отново най-голям интерес предизвикват мачовете на двама от законодателите на модерния тенис – Рафаел Надал и Роджър Федерер, които ще опитат да направят поредната си стъпка към мечтания полуфинален сблъсък.

Рекордьорът по спечелени титли от Големия шлем - Роджър Федерер ще се изправи срещу младата надежда на домакините Бърнард Томич в гвоздея на програмата на “Род Лейвър Арина”.

Макар и да има безусловната подкрепа на публиката, младият австралиец ще трябва разчита и на помощта на боговете, ако да стигне до така желания от всички свои сънародници подвиг.

Началото на деня обаче ще започне с двубоя между Вика Азаренка и Ивета Бенешова, а веднага след това ще станем свидетели на изцяло испанския сблъсък между Рафаел Надал и Фелисиано Лопес. Двамата са добри приятели и надали има с какво да се изненадат, като тук всичко друго освен победа за “Ел Торо” би било равнозначно на сензация.

В последния мач от дневната програма ще наблюдаваме повторението на миналогодишния финал при дамите между Ким Клайстерс и На Ли. В края на януари 2011г. белгийката стигна до триумфа в Мелбърн, така че сега китайката има великолепна възможност за сладък реванш.

Ето и програмата на всички сблъсъци
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Род Лейвър Арина   Хайсенс Арина
2.00 часа Виктория Азаренка не преди Агнешка Радванска
  Ивета Бенешова 3,30 часа Юлия Георгес
следва Рафаел Надал следва Томаш Бердих
  Фелисиано Лопес   Николас Алмагро
следва Ким Клайстерс   Маргарет Корт Арина
  На Ли не преди Хуан Мартин Дел Потро
10.00 часа Роджър Федерер 7.00 часа Филип Колшрайбер
  Бърнард Томич
следва Каролине Возняцки
  Йелена Янкович