Миналогодишният финалист Анди Мъри записа поредната си убедителна победа в първия за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн.

В среща от третия кръг на надпреварата Мъри, който продължава да преследва своята първа титла от Шлема, успя да срази набързо французина Микаел Лодра с 3:0 сета, в отделните части 6/4, 6/2, 6/0.

Възпитаникът на Иван Лендъл демонстрира великолепна игра и блесна с поредица фамозни отигравания, които изправиха на крака публиката на “Хайсенс Арина”, а след приключването на двубоя изрази задоволството си от представянето си и оптимизма си за предстоящия си сблъсък с Михаил Кукушкин.

Своето място в четвъртия кръг на надпреварата си осигури и 5-кратната носителка на трофея при дамите – Серена Уилямс, която се нуждаеше само от 59 минути игра, за да стигне до категоричното 6/1, 6/1 срещу Грета Арн.

В сблъсък за попадане във финалната осмица по-малката от сестрите Уилямс ще се изправи срещу Екатерина Макарова, изненадващо отстранила по-рано днес поставената под номер 7 в основната схема Вера Звонарьова.

Резултати:

ІII кръг:
 /жени/
Сабине Лисицки 2 6 6
Светлана Кузнецова 6 4 2
III кръг:
 /мъже/
Ришар Гаске 6 6 6
Янко Типсаревич 3 3 1
Давид Ферер 7 6 6
Хуан Игнасио Чела 5 2 1
Кей Нишикори 4 7 7 6
Жулиен Бенето 6 6 6 3