Байерн претърпя тежко поражение на пролетния старт на Бундеслигата. Лидерът в класирането загуби с 3:1 гостуването си на Борусия Мьонхенгладбах.

Футболистите на Юп Хайнкес имаха повече владеене на топката, но бяха безпомощни срещу защитния вал на домакините и попаднаха в капана на бързите контраатаки.

„Поведохме се по играта на Борусия, най-вече с ранния гол, който беше напълно излишен. Ключовия момент беше как загубихме топката преди втория гол и пак ни хванаха на контра”, мрачен беше треньорът на Байерн след срещата.

Този ранен гол падна в 11-ата минута, когато Марко Ройс се възползва от грешка на вратаря Мануел Нойер.

"Ясно е, че аз подхлъзнах отбора. Много съжалявам за грешката си", измърмори вратарят.

„След като изоставахме с два гола беше много трудно срещу отбор, който се защитава толкова добре и организирано. При толкова много владеене на топката не успяхме да направим нищо напред”, допълни Хайнкес.

Байерн вече губи пет мача, в които е получил първи гол, само в един случай обърна мача.

„Става все по-трудно да се обръщат мачове, всички отбори се защитават добре и тичат много. Много сме разочаровани, имахме амбиция но нищо не стана”, сериозен бе капитанът Филип Лам след мача.

„Няма значение как си се готвил през паузата, важно е как ще започнеш. Не успяхме, направихме много грешки, хващаха ни постоянно на контри и загубихме”, обобщи той.