Защитаващият титлата си Новак Джокович продължава с “безоблачното” си представяне в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн.

След безапелационните си победи над Паоло Лоренци и Сантяго Хиралдо, днес сърбинът бе още по-категоричен срещу 81-ия в световната ранглиста Никола Маю за крайното 6/0, 6/1, 6/1.

За съжаление на всички приятели на тениса, изпълнили до краен предел “Род Лейвър Арина” обаче, двубоят бе помрачен от контузията в коляното на Маю, който навръх 30-ия си рожден ден трябваше да изтърпи наказателната акция на сърбина.

Мачът на практика приключи още след третия гейм, като оттук до края французинът на инат доигра двубоя, може би за да не е вторият за деня (след Мария Кириленко), напуснал най-голямата сцена в Мелбърн парк преждевременно.

Така без да изиграе нито един “истински” сблъсък от началото на годината Новак Джокович се класира за осминафиналите на първенството в Австралия, където ще очаква победителя от двойката: Милош Раонич – Лейтън Хюит, които играят във вечерната сесия.

Междувременно в четвъртия кръг вече е и французинът Жо-Вилфред Цонга, който не остави шансове на португалеца Фредерико Жил и за малко повече от час и половина игра стигна до победата – 6/2, 6/2, 6/2.

Статистиката от двубоя между Цонга и Жил:

Цонга 

Жил

54

1-ви сервис %

71

6

Асове

0

1

Двойни грешки

1

 6/7

Възможности за пробив

 0/6

35

Уинъри

13

20

Непредизвикани грешки

20

Времетраене: 1.31 ч.