Неприятен инцидент помрачи последния сблъсък от програмата на “Род Лейвър Арина” днес, след като Анабел Медина Гаригес (Исп) изкълчи глезена си още във втория гейм и така изпрати почти без игра на осминафиналите китайката На Ли.

Болката и разочарованието от малшанса бяха красноречиво изписани на лицето на испанката, която отказа да приеме случващото се и поиска от медицинския екип здраво да превържат глезена й и тя да се върне на полето.

За съжаление на всички обаче бе очевидно, че Медина Гаригес няма как да продължи да се състезава и след като загуби следващите четири разигравания тя със сълзи на очи прекрати участието си.

Така поставената под номер 5 в основната схема китайка ще се изправи в следващия кръг срещу шампионката Ким Клайстерс в повторение на финалния им сблъсък от миналата година, след като по-рано през деня белгийката без особени проблеми се справи със съпротивата на Даниела Хантухова.

За огромна радост на домакините, тяхната новоизгряваща звезда Бърнард Томич спечели “рецитала на скъсените удари” срещу Александър Дългополов с 4/6, 7/6, 7/6, 2/6, 6/3 и така си заслужи правото на осминафиналите да премери сили с рекордьора по спечелени титли от Големия шлем – Роджър Федерер.

Резултати:

 

ІII кръг:
 /жени/
Ким Клайстерс 6 6
Даниела Хантухова 3 2
Йелена Янкович 6 6
Кристина Макхейл 2 0
III кръг:
 /мъже/
Хуан Мартин Дел Потро 6 6 6
Йен-Сун Лу 2 3 0
Томаш Бердих 7 7 6
Кевин Андерсон 6 6 1