Лидерката в световната ранглиста Каролине Возняцки се класира за четвъртия кръг в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн.

След не дотам убедителната си игра в предишния кръг срещу грузинката Анна Татишвили, днес русокосата датчанка бе далеч по-категорична срещу Моника Никулеску и след само 76 минути игра на “Хайсенс Арина” успя да стигне до успеха с 6/2, 6/2.

За Возняцки бе жизнено важно да достигне до осминафиналната фаза на турнира, ако иска да запази първото си място в световната ранглиста, а освен това съхрани и надеждите си за така желаната от нея първа титла от Големия шлем.

Противно на очакванията на някои специалисти днес датчанката нямаше абсолютно никакви проблеми срещу иначе винаги борбената Никулеску и ако изключим неочаквано допуснатия пробив в самия край на двубоя (при 5/1) тя може да се похвали с едно доста солидно представяне.

Така в спор за място на четвъртфиналите и продължаване във втората седмица от надпреварата в Мелбърн Каролине Возняцки ще се изправи срещу победителката от сблъсъка между Кристина Макхейл и Йелена Янкович, които играят по-късно днес.

Междувременно напред в турнира продължават и други две от претендентките за трофея – Вика Азаренка и Агниешка Радванска, които записаха чисти победи, съответно срещу Мона Бартел и до болка познатата ни Галина Воскобоева (отстранила нашата Цвети Пиронкова в предишния кръг).

Резултатите до момента:

III кръг:
 /жени/
Вика Азаренка 6 6
Мона Бартел 2 4
Агниешка Радванска 6 6
Галина Воскобоева 2 2
Ивета Бенешова 6 6
Нина Брачикова 1 3
Юлия Гьоргес 3 6 6
Ромина Опранди 6 3 1