Първият за сезона турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия по тенис – стигна своя пети ден. На този етап всички фаворити продължават участието си в надпреварата, за радост на приятелите на аристократичната игра.

Централният корт в Мелбърн Парк - отново ще приюти двама от най-великите тенисисти - Рафаел Надал и Роджър Федерер, които ще изиграят своите двубои от третия кръг именно тук на “Род Лейвър Арина”.

В първия сблъсък за деня “Ел Торо” се изправя срещу словака Лукаш Ласко, стигнал до тук надигравайки в последния си мач американеца Доналд Янг. Интересно е да се отбележи че преди две години Надал и Лацко отново премериха сили на Аустрелиън оупън, като тогава испанецът лесно стигна до успеха с 6/2, 6/2, 6/2.

Веднага след края на таза среща на корта ще се изправят един срещу друг Роджър Федерер и Иво Карлович. Двамата са стари познайници, като съперничеството помежду им датира още от 2004 година, а балансът до момента е 9:1 в полза на швейцареца.

Изключително интересни сблъсъци от надпреварата при дамите ще наблюдаваме утре на  “Хайсенс Арина”, където последователно ще видим в действие шампионката от Сидни - Вика Азаренка, световната номер едно Каролине Возняцки, а малко-по късно и защитаващата титлата си Ким Клайстерс.

Ето и програмата на по-интересните двубои:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Род Лейвър Арина   Хайсенс Арина
2.00 часа Рафаел Надал 2.00 часа Виктория Азаренка
  Лукаш Ласко   Мона Бартел
следва Роджър Федерер следва Каролине Возняцки
  Иво Карлович   Моника Николеску
следва Бърнард Томич следва Джон Иснър
  Александър Дългополов   Фелисиано Лопес
10.00 часа На Ли следва Ким Клайстерс
  Анабел Медина Гаригес   Даниела Хантухова
следва Хуан Мартин дел Потро
  Йен-Сун Лу