Така очакваният сблъсък между бившите водачи в световната ранглиста Лейтън Хюит и Анди Родик бе помрачен от злощастна контузия на американеца, която го принуди да прекрати по-нататъшното си участие в надпреварата.

Родик започна отлично срещата и с много стабилна игра от основната линия, нетипична за досегашния му стил, успя да спечели първата част с 6/3, но в началото на втория сет, в опит да отиграе една топка, получи разтежение в бедрото, което му попречи в предвижването по корта.

След медицински таймаут американецът се върна на корта и опита да продължи играта, но видимо изпитваше остър дискомфорт и не бе в състояние да се противопостави на своя съперник.

След като отстъпи във втория и третия сет, съответно с 3/6 и 4/6, в началото на четвъртата част, след консултация с медицинско лице, Анди реши да не рискува повече със здравето си и прекрати своето участието в шампионата.

Така любимецът на домакините Лейтън Хюит продължава в третия кръг на надпреварата, където негов съперник ще бъде младата надежда на Канада – Милош Раонич.

Статистиката от двубоя:

Хюит

Родик

58

1-ви сервис %

62

11

Асове

9

2

Двойни грешки

2

27

Непредизвикани грешки

22

41

Уинъри

28

 3/7

Възможности за пробив

 2/5

Времетраене: 2.12 ч.