Юрген Клинсман беше треньора на Байерн за по-малко от сезон. След уволнението му през април 2009 година шефовете на клуба го заливаха дълго с тежки критики.

Сега обаче задуха нов вятър. Президентът Ули Хьонес и шефът на управителния съвет Карл-Хайнц Румениге изведнъж промениха тотално тона по отношение треньора на САЩ.

„Времето с него не беше добро за отбора, но няма да е коректно от това да се дава окончателна присъда за Клинсман като треньор. Това може да стане след като е бил на пет-шест места”, каза Хьонес за американското списание „Сокър Америка”.

Румениге пък обяви, че не се е съмнявал никога в качествата на Клинсман като наставник.

„Беше за кратко в Байерн, но той е фантастичен организатор и фанатично иска да развива футбола. Сигурен съм, че тепърва ще има успехи”.

Президентът на Байерн Хьонес се надява с Клинсман начело американският отбор да има успех. Защото това е отлично за футбола изобщо.

„Ако Америка върви напред това ще е добре за всички нас. Това е такъв огромен пазар, такова голямо парче от тортата, което би могло да смени из основи футболния свят”.

„Юрген има толкова много идеи и гори от желание, така че ще направи всичко, за да стигне до успеха със САЩ”, завърши Хьонес.

Засега обаче изявите на Клинсман начело на отбора са скромни.