Настоящият носител на трофея Новак Джокович записа втори пореден категоричен успех в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн.

След като даде само два гейма на Паоло Лоренци в първия кръг, преди минути Ноле спечели почти толкова категорично двубоя си и срещу Сантяго Хиралдо (Кол), като за малко повече от час и половина игра стигна до крайното 6/3, 6/2, 6/1.

Началото на срещата много напомни на двубоя с италианеца, като и тук колумбиецът стигна до ранен пробив (за 3/2), като отново последва серия за сърбина, но този път тя бе “само” от 8 гейма, позволила му да спечели първия сет и да предреши изхода на втория.

Оттук до края на мача Джокович понамали и още повече темпото в разиграванията, съхрани почти целия си запас от физически сили и въпреки това очевадно лесно стигна до 27-си победа в шампионата, която в третия кръг ще го изправи срещу Никола Маю.

В същото време сънародникът на Джокович – Янко Типсаревич, трябваше да заличава сет пасив срещу представителя на домакините Джеймс Дъкуърд, преди да стигне до успеха с  3/6, 6/2, 7/6, 6/4.

Още резултати:

II кръг:
 /мъже/
Жо-Вилфред Цонга 7 6 6
Рикардо Мело 5 4 4
Милош Раонич 6 5 6 7
Филип Печшнер 4 7 2 5
Хуан Игнасио Чела 6 6 6
Пабло Андухар 4 4 3
Микаел Лодра 6 6 4 5 6
Алекс Богомолов 1 3 6 7 4