Днешната програма от Откритото първенство на Австралия по тенис ще ни предложи поредната порция емоции, с участието на някои от топ фаворитите, както при мъжете, така и при дамите.

На най-големия корт “Род Лейвър Арина” ще видим в действие последователно Мария Шарапова, Серена Уилямс (която ще играе в дневната сесия и насекомите няма да я притесняват), Новак Джокович и Анди Мъри.

Мария Шарапова се е готвила само седмица за надпреварата в Мелбърн и ще разчита преди всичко на опита й в подобни състезания,  който да й помогне да надделее над 144-та в световната ранглиста Джейми Хамптън (САЩ).

Безпроблемна се очертава да бъде срещата и на световния номер 1 Новак Джокович, който в последния мач за деня на централния корт ще се изправи срещу Сантяго Хиралдо (Кол). Ноле даде само два гейма на Паоло Лоренци в първия кръг, така че задачата пред колумбиеца утре е поне да избегне конфузните нули

На  “Хайсенс Арина” пък последователно ще се редуват женски и мъжки двубои. Началото ще започне красиво - с Ана Иванович, която ще се изправи срещу холандката Михаела Крайчек.

Веднага след тях Жо-Вилфред Цонга ще срещне бразилеца  Рикардо Мело. Французинът има за задача не само да победи, но и да заличи спомените от несигурното си начало в предходния кръг – нали е скритият фаворит за титлата. 

Следват Петра Квитова и Карла Суарес Наваро. Анди Мъри ще има сходни задачи като тези на Цонга: да намали брака в играта си от основната линия и да запази надеждите на британците за триумф в Шлема след 76-годишна суша.

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Род Лейвър Арина   Хайсенс Арина
2.00 часа Мария Шарапова 2.00 часа Ана Иванович
  Джими Хемптън   Михаела Крайчек
следва Серена Уилямс следва Жо-Вилфред Цонга
  Барбара Захлалова Стрицова   Рикардо Мело
следва Новак Джокович следва Петра Квитова
  Сантяго Хиралдо   Карла Суарес Наваро
10.00 часа Марион Бартоли следва Анди Мъри
  Йелена Докич   Едуард Роджър Васелин
следва Анди Родик   Маргарет Корт Арина
  Лейтън Хюит 2.00 часа Вера Звонарьова
  Луси Храдечка
следва Янко Типсаревич
  Джеймс Дъкуърд
следва Кей Нишикори
  Матю Ебдън
10.00 часа Гаел Монфис
  Томас Белучи