Опитният нападател Джузепе Скули, който започна сезона с екипа на Лацио, ще го завърши с този на Дженоа. 30-годишният футболист пристигна днес в Генуа, за да мине медицински прегледи, след като "грифоните" и "бианкочелестите" се разбраха за трансфера.

Скули е юноша на Ювентус, но така и не успя да се наложи в торинския клуб. Играчът обиколи много състави, преди през 2006-та година да се установи в Дженоа, където игра до началото на 2011-та година. След това Скули премина в Лацио, но сега отново е в отбора на сърцето си.

"Напуснах Генуа на 18-ти януари миналата година. Завръщам се на 18-ти януари, точно 12 месеца по-късно. Когато си тръгнах от тук, никога не съм предполагал, че ще имам възможност да се върна. Разбира се, че съм щастлив, това е моят дом. Благодаря на Лацио, но най-вече благодаря на президента на Дженоа Енрико Прециози, който направи всичко по силите си, за да бъда отново в тима му", каза Скули, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

През настоящата кампания нападателят има два отбелязани гола в Серия А, като любопитното е, че единият от тях е при загубата с 1:2 на Лацио от Дженоа. Другият пък донесе ценна победа за "орлите"  - 1:0 над Парма.

Сега Скули се присъединява към Родриго Паласио и Алберто Джилардино в атаката на генуезците, а очакванията са тези трима състезатели да създадат много проблеми на противниковите отбрани.

"Не знам дали ще играем заедно, треньорът решава. Аз съм на разположение както на мениджъра, така и на своите съотборници", допълни Скули.