Световният номер 2 Рафаел Надал записа втората си поредна чиста победа в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелъбрн.

В среща от втория кръг на надпреварата испанецът отстрани с 3:0 сета завърналия се след дълго лекувана контузия ветеран Томи Хаас, в отделните части 6/4, 6/3, 6/4.

“Ел Торо” започна двубоя на високи обороти и след два поредни пробива си осигури повече от комфортна преднина от 5/1, но в този момент реши да понамали темпото, което за малко не му изигра лоша шега.

Хаас успя да спечели три последователни гейма и да намали изоставането си на 4/5, като в десетия гейм дори стигна до ситуация, която му позволяваше да изравни за 5/5, но Надал успя да си вземе своето и след 6/4 да сложи точка на спора.

Във втората част испанецът изяло контролираше събитията на корта и набързо стигна до 6/3, но на старта на третия сет позволи на бившия номер 2 в световната ранглиста да поведе с ранен пробив за 3/1.

Усетил, че може да вкара в излишни неприятности, Надал отново повиши нивото си на представяне, набързо заличи изоставането си, като до края на мача даде само гейм на своя опонент и така след два часа и половина игра си осигури място в третия кръг, където ще срещне Лукаш Лацки или Доналд Йънг.

Статистиката от двубоя:

Надал

Хаас

64

1-ви сервис %

63

2

Асове

8

2

Двойни грешки

4

 6/10

Възможности за пробив

 2/4

36

Уинъри

30

17

Непредизвикани грешки

38

Времетраене: 2.29 ч.