Първият за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия -набира скорост, като днес (всъщност рано утре) ще станем свидетели на вторите двубои  на нашите състезатели - Григор Димитров и Цвети Пиронкова.

Започваме с мачовете, които представляват най-голям интерес за нас: не по-рано от 7.00ч. българско време, на корт №6, който за щастие е телевизионен, Григор Димитров ще излезе срещу световния номер 10 Николас Алмагро.

Досегашното най-доброто представяне на испанеца на Australian Open е два пъти достигане до четвърти кръг, а ако успее българинът да ни зарадва с нов успех утре, то той ще стане първият наш представител, който се класира за трети кръг на турнир от Големия шлем.
 
Малко по-рано, но на корт № 19,  ще излезе и първата ни ракета при дамите Цвети Пиронкова, на която ще стискаме палци да победи 57-та в света Галина Воскобоева. В първия кръг тенисистката от Казахстан надигра поставената Янина Викмайер (Бел) със 7/6, 6/2 и може би затова букмейкърите я определиха като фаворитка.

Началото на програмата за деня на “Род Лейвър Арина” ще стартира с два двубоя при дамите – На Ли среща Оливия Роговска., а веднага след това шампионката Ким Клайстерс ще продължи защитата на титлата си срещу Стефани Форец. Последният двубой от дневната сесия ще противопостави Рафаел Надал на германеца Томи Хаас.

Първият насрочен мач на “Хайсенс Арина” е между Томаш Бердих и Оливие Рокус, а след края срещата им сили ще премерят Йелена Янкович и Кай Чен Чанг.

В останалите два сблъсъка ще видим в действие световната номер едно Каролине Возняцки, която ще трябва да преодолее съпротивата на Анна Татишвили и Роджър Федерер, който ще търси нова изразителна победа, този път срещу Андреас Бек (Гер).

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Род Лейвър Арина   Хайсенс Арина
2.00 часа На Ли 2.00 часа Томаш Бердих
  Оливия Роговска   Оливие Рокус
следва Ким Клайстерс следва Йелена Янкович
  Стефани Форец   Кай-Чен Чанг
следва Рафаел Надал следва Каролине Возняцки
  Томи Хаас   Анна Татишвили
10.00 часа Бърнард Томич следва Роджър Федерер
  Сам Куери   Андреас Бек
следва Виктория Азаренка   Маргарет Корт Арина
  Кейси Делакуа 2.00 часа Даниела Хантухова
  Корт №6   Лесия Цуренко
не преди  Григор Димитров следва Франческа Скиавоне
7.00 часа Николас Алмагро   Ромина Опранди
  Корт №19 следва Давид Налбандиан
около  Цветана Пиронкова   Джон Иснър
6.00 часа Галина Воскобоева следва Агнешка Радванска
  Паула Ормачеа
10.00 часа Станислас Вавринка
  Маркос Багдатитс