Днешната програма на втория състезателен ден на Откритото първенство на Австралия отново е наситена с очаквания за интересни сблъсъци и включването на световния номер едно в първия кръг на турнира.

Началото на “Род Лейвър Арина” ще дадат Петра Квитова и Вера Душевина, като на пръв поглед световната номер две не би трябвало да има някакви особени затруднения.

След тях на корта ще излязат Новак Джокович и Паоло Лоренци, като тук всякакъв друг резултат различен от категорична победа за шампиона би бил сензация. И за статистиката можем да пресмятаме дали сърбинът ще подобри рекорда си от миналата година, когато по пътя си към трофея загуби един единствен сет.

Програмата на най-голямата сцена в Мелбърн Парк продължава с двубоя на фаворитката на домакините Саманта Стоусър и румънката Сорана Кръстея. След триумфа си на Флашинг Медоус миналия септември Сам е амбицирана да спечели титлата и пред родна публика, а реализацията на тази задача минава през задължителна победа над румънката.
 
Последният мач от нощната сесия противопоставя Серена Уилямс на Тамира Пашек, като тук единствената въпросителна е дали американката е възстановена напълно и готова на 100 процента за битките на австралийска земя.

Състезателният ден на “Хайсенс Арина” ще открият Мария Шарапова и Ярмила Гайдишова, а в най-интересния сблъсък на “Маргарет Корт Арина” ще видим в действие един от скритите фаворити за трофея - Жо-Вилфред Цонга.

Ето и програмата на по-интересните двубои:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Род Лейвър Арина   Хайсенс Арина
2.00 часа Петра Квитова 2.00 часа Мария Кириленко
  Вера Душевина   Ярмила Гайдишова
следва Новак Джокович следва Мария Шарапова
  Паоло Лоренци   Хисела Дулко
следва Саманта Стоусър следва Анди Мъри
  Сорана Кърстея   Райън Харисън
10.00 часа Лейтън Хюит следва Анди Родик
  Седрик-Марсел Щтебе   Робин Хаасе
следва Серена Уилямс   Маргарет Корт Арина
  Тамира Пашек 2.00 часа Давид Ферер
  Руи Машадо
следва Анна Чекветадзе
  Йелена Докич
следва Гаел Монфис
  Маринко Матошевич
следва Светлана Кузнецова
  Шанел Скийпърс
10.00 часа Жо-Вилфред Цонга
  Денис Истомин