Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп смята, че възможностите за изява са тези, които правят клуба притегателна сила за млади таланти. Освен Марко Ройс от Гладбах отборът си осигури от новия сезон и младежкия национал Леонардо Битенкърт от Енерги Котбус.

„Грижим се за това момчетата да имат перспектива при нас. И да не се вълнуват от всяко предложение от чужбина”, каза Клоп пред списание Шпортбилд.

„Имаме ясен план: да дойде времето, когато никой няма да иска да си тръгва от нашия клуб. А обратно: да се знае, че ако искаш да постигнеш нещо трябва да отидеш в Дортмунд. По това работим”.

Той отрече интересът към Ройс да е продиктуван от надцакване с Байерн, които също искаха халфа на Борусия Мьонхенгладбах.

„Не искаме да се прокрадваме към някой играч, само защото Байерн се интересували от него. Те могат да вдигнат цената непреодолимо, имат възможност за това”.

„Нашата цел обаче е да ги бием където ги срещнем на терена”, гордо постанови Клоп, който е в серия с отбора си от три поредни победи над баварците. Две от които в Мюнхен.

"В първенството сме втори, в турнира за Купата - на четвъртфинал. Отдавна не сме постигали нищо в този турнир, аз пък като треньор съвсем нищо. Ше опитаме да направим най-доброто, на което сме способни - искаме да измъкнем всичко", добави Клоп в друго интервю за списание Кикер.