Настоящата носителка на трофея На Ли е първата финалистка в тазгодишното издание на престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Сидни с общ награден фонд 637 000 долара.

Китайката, която е поставена под номер 4 в основната схема, сътвори впечатляващ обрат срещу борещата се за лидерската позиция в световната ранглиста Петра Квитова за крайното 1/6, 7/5, 6/2.

Така Ли остави на върха в женския тенис Каролине Возняцки поне до края на започващото в понеделник Открито първенство на Австралия, а също така запази и шансовете си за втора поредна година да триумфира в Сидни.

Иначе днешната среща започна с непрестанни атаки от основната линия на Квитова, която по подобие на вчерашния си сблъсък с Хантухова буквално разпиля своята опонентка, като след три безответни пробива набързо затвори първия сет с категоричното 6/1.

Нещо повече, на старта на втората част чехкинята отново поведе с ранен пробив, но точно в този момент шампионката от Ролан Гарос най-накрая напомни за себе си, успя да заличи изоставането си, а след брейк в последния възможен момент измъкна втория сет и възстанови статуквото на корта.

В заключителната част Квитова се поизнерви, непредизвиканите грешки в играта й взеха връх и логично след близо два часа игра тя бе принудена да признае поражението си и да се съсредоточи върху представянето си в Мелбърн.

Статистиката от двубоя:

На Ли

 

Квитова

68

1-ви сервис %

61

1

Асове

2

5

Двойни грешки

3

 4/6

Възможности за пробив

 4/14

 95/117

Общо спечелени точки

 82/117

 

Времетраене: 1.59 ч.