Агниешка Радванска е последната полуфиналистка в тазгодишното издание на престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Сидни с общ награден фонд 637 000 долара.

В драматичен четвъртфинален сблъсък, завършил преди броени минути, полякинята обърна световната номер 1 Каролине Возняцки с 3/6, 7/5, 6/2 и така намали значително шансовете й да запази лидерската си позиция сред професионалистките.

Началото на срещата бе доста скучно, като и двете състезателки залагаха на пасивна игра от основната линия, като решително за изхода на първия сет бе по-голямото постоянство на датчанката, което й помогна да стигне до необходимото й 6/3.

Във втория сет като цяло играта не се промени особено, като в първите геймове изглеждаше така, сякаш Радванска има леко предимство, стигна до ранен пробив, но Возняцки успя да заличи изоставането си и дори да получи възможността да сервира за мача в десетия гейм.

Вместо да затвори срещата и да се съсредоточи върху следващия си двубой, датчанката тотално загуби ритъма си на игра, позволи на Радванска да върне пробива, а в последствие и да измъкне сета след 7/5.

Това окончателно наруши психологическия баланс на световната номер 1, която в третия сет показа че е на ръба и на физическите си сили, което пък изцяло предостави инициативата на полякинята и логично след малко повече от два часа и половина игра Радванска стигна до крайния успех.

Така ако утре Петра Квитова спечели полуфинала срещу настоящата носителка на трофея На Ли, то на старта на Аустрелиън оупън ще имаме нова водачка в световната ранглиста.

Статистиката от двубоя:

 

Радванска

 

Возняцки

68

1-ви сервис %

67

4

Асове

0

2

Двойни грешки

4

 8/15

Възможности за пробив

 6/15

 103/193

Общо спечелени точки

 90/193

 

Времетраене: 2.39 ч.