Финалистът от Australian Open от 2008 година Жо-Вилфред Цонга сподели своите виждания, относно моментната си спортна форма в навечерието на първия за сезона турнир от Големия шлем.

Цонга стартира великолепно кампанията си през 2012 година с титла от международния тенис турнир в Доха, но преди минути допусна изненадваща загуба в първата си среща от демонстративната надпревара “Куйонг класик”, отстъпвайки пред левичаря от Австрия Юрген Мелцер.

“Миналата седмица спечелих турнира в Доха и в момента се чувствам превъзходно, въпреки че днес не успях да покажа най-доброто на което съм способен”, каза Цонга.

“Въпреки това смятам, че изходните ми позиции за нещо голямо на шампионата на Австралия не са никак лоши”.

“Дори ако в навечерието на Australian Open първите четирима големи в света се намират в добра спортна форма, все пак и за нас останалите тенисисти също има шанс да триумфираме с титлата.”

“Ако не мислех така, щях да си остана в къщи и да гледам тенис по телевизията. Всички излизаме на корта с единствената мисъл за победа” – допълва французинът.

Освен Цонга и другият основен претендент за трофея – Томаш Бердих допусна загуба на старта на участието си, след като бе надигран с 2:1 сета от младата надежда на домакините Бърнард Томич.

Ето и всички резултати:

Куйонг Класик
 /мъже/
Бърнард Томич 4 6 6
Томаш Бердих 6 3 4
Юрген Мелцер 6 6
Жо-Вилфред Цонга 4 3
Марди Фиш 6 6
Милош Раонич 1 2
Анди Родик
Гаел Монфис   играят в момента