Треньорът на Волфсбург Феликс Магат се оправда срещу нападките, че просто пилее парите на собственика на отбора. Наистина резултатите на автомобилния концерн "Фолксваген" от продажби за изминалата година са почти рекордни, но дали парите отиват правилно.

„Както и през лятото, така и в настоящия трансферен прозорец аз харча по-малко от сумата, която надзорния съвет на клуба ми е определил като гранична”, каза Магат пред списание Шпортбилд.

От лятото досега Магат доведе 19 футболисти за общо 43 милиона евро. Само през настоящата зима Волфсбург привлече седем души. Техните качества също са поставяни под въпрос от критични към Магат гласове.

„Никога не съм казвал, че всичките ни нови играчи ще играят още на 21 януари срещу Кьолн. Някои от тях ги взимаме с перспектива за бъдещето”, защитава се треньорът.

За титулярния състав ще се разчита на бразилеца Фелипе Лопес, чехът Петр Ирачек, португалецът Виериня и Сио от Кот Д`Ивоар.

Волфсбург се представи слабо през есента, остана на 12-то място с 20 точки. Прекалено малко за амбициите както на Магат, така също и на концерна Фолксваген, който щедро финансира клуба.