Нападателят на Ювентус Лука Тони може скоро да стане футболист на Парма, твърди електронното издание "Football-Italia.net". По-рано днес сайтът съобщи за желанието на "бианконерите" да си върнат Себастиан Джовинко, така че 34-годишният играч може да премине на "Енио Тардини" като част от бъдеща сделка между двата тима.

Според италианските медии новият мениджър на "дуковете" Роберто Донадони, който пое отбора след тежката загуба с 0:5 от Интер, търси нови и достъпни като цена попълнения за атаката на състава си.

Тони е добър вариант за Парма, тъй като името му не влиза в плановете на треньора на Ювентус Антонио Конте. Поставен в трансферната листа, опитният нападател е желан от Чезена и Каляри, както и от редица американски клубове.

Ръководството на "Старата госпожа" се опитва да се освободи и от още двама свои футболисти, играещи в предни позиции – Амаури и Винченцо Якуинта.

Има голяма вероятност обаче Донадони да иска именно Тони, тъй като наставникът има особено добри впечатления от представянето на състезателя с фланелката на "скуадра адзура, когато точно легендата на Милан беше начело на четирикратните световни шампиони.