През изминалата година враждата между Байерн и Борусия Дортмунд се засили. Претендентът стана шампион, победи два пъти баварците в Мюнхен и общо три пъти в серия.

Това бе съпроводено с много реплики. Сега Байерн води с три точки в класирането, но пък Дортмунд измъкна Марко Ройс от Гладбах, към когото интерес имаше и от Мюнхен.

„С малкия си бюджет Дортмунд се оправяха досега. Но вече със 17-те милиона за Ройс нещата явно се променят”, подигра се спортният директор на Байерн Кристиян Нерлингер в интервю пред вестник Билд ам Зонтаг.

От Дортмунд побързаха да отвърнат на нападката.

„Като се говори за трансфери има и икономически фактори. А те съвсем не са материя за господин Нерлингер”, иронично отвърна през Билд босът на шампионите Ханс-Хойхим Вацке.

„Когато си променим стратегията ще си направим труда първо да уведомим ФК Байерн”, влезе в тона и треньорът Юрген Клоп.

Треньорът на Байерн Юп Хайнкес на свой ред изрази съмнение, че Борусия Дортмунд изобщо може да е конкурент в дългосрочен план.

„Да ги видим колко дълго ще издържат на това темпо. Байерн винаги е пръв, а преследвачите винаги се сменят – така беше с Гладбах, Вердер и сега с Дортмунд”, постанови Хайнкес от Дубай.