Шампионката от Откритото първенство на САЩ Саманта Стоусър започна със загуба кампанията си за Новата 2012 година, след като отпадна още на старта на престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Сидни с общ награден фонд 637 000 долара.

Австралийката имаше малшанса да налети на Франческа Скиавоне още в първия кръг на надпреварата и допусна неприятно поражение с 0:2 сета, в отделните части 2/6, 4/6.

Още от първите минути на двубоя стана видно, че на Сам й липсва игрова практика, допусна множество непредизвикани грешки, загуби първите си три подавания и логично отстъпи сета след 2/6.

На старта на втория сет австралийката се опита да подобри представянето си, да държи топката максимално дълго в разиграванията, но италианката бе изключително стабилна в играта от основната линия, успя да реализира един пробив повече и след точно час и половина на корта да стигна до крайния успех.

Така във втория кръг от надпреварата Франческа Скиавоне ще се изправи срещу финалистката от Бризбейн Даниела Хантухова, която по-рано тази сутрин срази Роберта Винчи със 7/5, 6/2.

Останалите резултати:

I кръг:
Агниешка Радванска 6 6
Урсула Радванска 1 1
Вика Азаренка 6 6
Стефани Фьогеле 2 1
Марион Бартоли 6 6
Полона Херцог 3 3
Светлана Кузнецова 6 6
Вера Звонарьова 1 2