Поставеният под номер 1 в основната схема Анди Мъри спечели титлата от международния тенис турнир на твърда настилка в Бризбейн (Австралия) с общ награден фонд 434 250 долара.

След като започна неубедително кампанията си на австралийска земя с две крайно измъчени победи над Михаил Кукушкин и Жил Мюлер, световният номер 4 постепенно намери ритъма си на игра и успя да стигне до 22-та си титла.

Във финалния сблъсък днес Мъри успя да победи категорично талантливия украинец Александър Дългополов с 2:0 сета, в отделните части 6/1, 6/3 след само 67 минути игра.

Двубоят в никакъв случай не може да се определи като оспорван, тъй като още от първата минута “шотландския боец” пое инициативата, влезе в серия от 5 поредни гейма, с която затвори първия сет.

Тоталното превъзходство на Мъри продължи и в началото на втората част, след като той набързо поведе с 4/0 и въпреки че значително понамали оборотите успя да затвори необезпокоявано двубоя след 6/3.

Така британецът завоюва първия си турнирен успех под ръководството на новия си наставник Иван Лендъл и отново като миналата година е с отлични изходни позиции в навечерието на Откритото първенство на Австралия.

Статистиката от двубоя:

Мъри

Дългополов

64

1-ви сервис %

53

9

Асове

2

2

Двойни грешки

4

 5/10

Възможности за пробив

 1/4

 70/113

Общо спечелени точки

 43/113

 

Времетраене: 1.07 ч.