Наставникът на Милан Масимилиано Алегри ще трябва да се справя с проблеми в полузащитата на тима преди утрешното гостуване на Аталанта, коментира самият треньор на пресконференция.

"От халфовете на мое разположение са единствено Марк Ван Бомел, Антонио Ночерино и Кевин-Принс Боатенг. В ролята зад двамата нападатели може да използвам някой измежду Робиньо и Урби Емануелсон. Що се отнася до крайните бранители, там вариантите са Даниеле Бонера и Джанлука Дзамброта, но ще трябва да преценя ситуацията по-внимателно", каза Алегри, цитиран от сайта Football-Italia.net.

Положението за 44-годишния мениджър е наистина сериозно, тъй като поради контузии от групата на "росонерите" се очаква да отсъстват Игнацио Абате, Дженаро Гатузо, Кларънс Зеедорф, Матийо Фламини и Алберто Акуилани, а Масимо Амброзини е наказан.

Алегри отказа да коментира пред журналистите евентуалния трансфер на Карлос Тевес в Милан под претекст, че играчът все още не е част от отбора на италианските шампиони.

"Не съм говорил с Адриано Галиани за трансферния пазар, но Тевес е футболист на Манчестър Сити, а аз не коментирам състезатели на други тимове. Ако Тевес пристигне при нас, ще мисля за него, но в момента той въобще не занимава ума ми", допълни Алегри.