Марсел Хиршер (Авс) даде най-доброто време в първия манш на гигантския слалом, валиден за световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се провежда в швейцарския зимен център Аделбоден.

22-годишният австриец прави фурор през този сезон и за момента е лидер в генералното класиране, а времето му от 1:21.67 мин. му дава отлични предпоставки, ако не за победа, то поне за място на подиума.

Втори, с пасив само от 7 стотни, е носителят на малкия кристален глобус в тази дисциплина Тед Лигъти, който запазва шансовете си за своеобразен хеттрик от успехи в гигантския слалом от началото на шампионата.

Трети за момента е италианеца Масимилиано Бардоне, а в челната шестица успяха да попаднат Стив Мисилие, Сиприен Ришар и неостаряващата звезда на австрийците – Бени Райх.

Носителят на световната купа Ивица Костелич по всичко изглежда, че все още не е забравил пропусната възможност за триумф пред родна публика в Загреб и днес не бе на обичайното си ниво, като с изоставане от близо секунда и половина успя да се нареди на деветото място.

Класиране I манш:

име нац. ски  време
1. Марсел Хиршер Авс Atomic 1:21.67
2. Тед Лигъти САЩ Head  + 0.07
3. Масимиляно Бардоне Ит Dynastar  + 0.33
4. Стив Меселие Фр Salomon  + 0.71
5. Сиприен Ришар Фр Fischer  + 0.93
6. Бени Райх Авс Atomic  + 1.11
7. Ромед Бауман Авс Salomon  + 1.44
8. Дидие Кюш Швейц Head  + 1.45
9. Ивица Костелич Хър Fischer  + 1.47
10. Матс Олсон Шв  Atomic  + 1.52