Даниела Хантухова срещу Кая Канепи е финалът в тазгодишното издание на престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Бризбейн с общ награден фонд 655 000 долара.

Това стана факт, след като днес словачката се възползва от контузията на Ким Клайстерс, а Канепи успя да отстрани бившата шампионка от Ролан Гарос Франческа Скиавоне с 6/3, 6/0.

Интересен факт е, че Хантухова без игра се класира за полуфиналите след отказа на Серена Уиламс, а днес за втори пореден път се възползва от нещастното стечение на обстоятелствата за нейната опонентка, въпреки че Клайстерс измъкна първата част след 7/6.

В началото на втория сет обаче белгийката получи травма в лявото бедро, която я принуди да се откаже от по-нататъшно участие в турнира и да постави под въпрос кампанията й в тазгодишното издание на Аустрелиън оупън.

Така Канепи и Хантухова ще се изправят една срещу друга в директния сблъсък за трофея утре, като балансът от досега изиграните срещи помежду им е 3:0 в полза на словачката, като трябва да се отбележи, че и трите са на хард.

Статистиката от сблъсъка между Канепи и Скиавоне:

Канепи

Скиавоне

72

1-ви сервис %

51

6

Асове

0

1

Двойни грешки

6

 5/8

Възможности за пробив

 0/0

 56/83

Общо спечелени точки

 27/83

 

Времетраене: 0.57 ч.