За 60-тия си юбилей президентът на Байерн Ули Хьонес получи различни поздрави и благопожелания. Дори от врага си Кристоф Даум.

Най-върлият враг на Хьонес обаче е шефа на надзорния съвет във Вердер Вили Лемке. 30 години двамата враждуват и така до ден днешен.

„Мога да кажа на мъжа, с когото имам толкова лоши отношения: добре дошъл в клуба на старците. Никой на света не ме е дразнил три десетилетия така, както Хьонес, никой не руга така Вердер”, избухна босът пред списание Шпортбилд.

„Не бих искал никога да съм като него. Веднага се озърта откъде ще дойде някоя камера да го снима. Не искам да се опрощавам с Хьонес, няма за какво да се извиняваме или изясняваме”, категоричен е Лемке.

Интересно послание пък изпрати фронтменът на легендарната германска пънк-рок група „Ди Тотен Хозен” Кампино. Тази банда изпя хита „Никога няма да отидем в Байерн”, който и до днес пеят всички агитки при мачовете с баварците.

„Скъпи Ули, поздравявам ви за рождения ден, колкото и трудно е да формулирам поздрав. Едни ме подозират в провокация, други в по-лошо: че правя измяна чрез сближаване и симпатия”.

„Ако съдбата ви бе пратила в някой от моите два любими отбора сигурно и сега ваш плакат щеше да виси над леглото ми. Но стана друго: изпяхме с Тотен Хозен с цяло гърло „Никога няма да отидем в Байерн” и с това предизвикахме повече вълнения, отколкото ако бяхме обидили Папата”.

„Но за ваша утеха: оттогава проджабите ни на всички албуми в южната част на нашата страна (т.е. Бавария –б.р.) получи такъв удар, че и до днес не може да се възстановят”, завърши Кампино.