След края на сезона Михаел Балак няма да бъде част от Байер Леверкузен. Това обяви президентът на клуба Волфганг Холцхойзер.

„Още когато подписахме двугодишния контракт през 2010 година беше ясно, че ще е само той и няма да има нов”, каза босът, цитиран от вестник Билд.

С други думи Байер няма да поднови договора на 35 годишния бивш германски капитан. Той е спряган за трансфер в Англия или Америка.

„Истина е, че във футбола никога не знаеш съвсем точно, но по отношение на тази тема всичко е ясно. Надявам се Балак да покаже същата добра игра и напролет, както го направи през есента”, продължи Холцхойзер.

С Балак в състава си представящият се неубедително в Бундеслигата Байер Леверкузен се класира за осминафиналите в Шампионската лига. Там съперник идния месец ще е носителя на трофея Барселона.

„Ще направя всичко възможно раздялата ни с Балак да е достойна. Едно ръкостискане на центъра на терена не е достатъчно”, допълни босът, припомняйки скандалите, с които Балак бе демонтиран от националния отбор на Германия.

Балак е част от Байер от лятото на 2010 година, досега в този си период в Леверкузен  записа 30 мача и два гола в Бундеслигата.Той игра за клуба и между 1999 и 2002 година, след което премина за четири години в Байерн, после изкара още толкова в Челси.