Поставеният под номер 1 в основната схема Анди Мъри се класира за полуфиналите на международния тенис турнир на твърда настилка в Бризбейн с общ награден фонд 434 250 долара.

След двете си крайно измъчени победи в първите кръгове от надпреварата, днес младият британец демонстрира значително по-добра игра и без проблеми срази Маркос Багдатис с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/2.

Интересен факт е, че Багдатис и Мъри играят заедно в турнира на двойки, където вчера загубиха на четвъртфиналите от Юрген Мелцер и Филип Пецшнер с 1:2 сета.

Иначе в днешната среща Мъри изцяло контролираше събитията на корта изигра един безупречен първи сет, в който реализира и двете си възможности за пробив, а в собствените си сервис геймове бе безгрешен и дори не позволи на кипъреца да стигне до шанс за връщане на брейка.

Във втората част ситуацията не се измени особено, с тази малка разлика, че Багдатис все пак успя да подложи под известно напрежение британеца в неговите подавания, но до пробив отново не успя да стигне, а Мъри бе убийствено ефективен в ключовите моменти и след малко повече от час игра стигна до крайния успех.

Статистиката от двубоя:

Мъри

 

Багдатис

60

1-ви сервис %

48

3

Асове

2

2

Двойни грешки

3

 4/4

Възможности за пробив

 0/2

 57/92

Общо спечелени точки

 35/92

 

Времетраене: 1.06 ч.