Опитният нападател на Милан Филипо Индзаги заяви, че не желае да напуска "Сан Сиро" и ще работи здраво, за да заслужи доверието на треньора на "росонерите" Масимилиано Алегри.

СуперПипо, който миналия август навърши 38 години, продължава да има огромно желание за игра, но въпреки това рядко получава шансове за изява през този сезон. Индзаги записа участие в едва три официални срещи през настоящата кампания, а игровите му минути са само 24 – крайно недостатъчно с оглед на амбицията на играча.

"Нямам нужда от обещания, знам какво трябва да направя – да работя. Чувствам се чудесно и искам да се състезавам. Не мисля за трансфер, твърде много обичам фланелката на Милан, за да го направя. Знам, че и феновете също са привързани към мен", заяви легендарният нападател пред електронното издание Football-Italia.net.

Въпреки емоционалните изказвания на Индзаги, по всичко личи, че договорът на футболиста, който изтича в края на този сезон, няма да бъде подновен. Преди две седмици се появиха и разнообразни спекулации за бъдещето на световния шампион от 2006-та година.

Според медиите на Апенините Пипо засега е желан от Лацио, Новара, Каляри, Сиена, Сампдория, а списъкът с възможности пред Индзаги продължава да расте. Клубът на сърцето на състезателя обаче очевидно остава Милан.