Поставеният под номер 1 в основната схема Рафаел Надал се класира за полуфиналите на международния тенис турнир на твърда настилка в Доха с общ награден фонд 1 024 000 долара.

В изключително зрелищен двубой от четвъртфиналната фаза на надпреварата “Ел Торо” записа чиста победа срещу руснака Михаил Южни, в отделните части 6/4, 6/4.

Испанецът започна срещата на високи обороти, като се стремеше да държи опонента си под постоянно напрежение с агресивна игра от основната линия и непрестанни атаки при всяка една удобна възможност.

Инициативата на Рафа даде резултати и той успя да реализира една от четирите си възможности за пробив, който се оказа напълно достатъчен за спечелването на първия сет.

В началото на втората част Южни се опита да промени ситуацията на корта и на свой ред потърси инициативата, вследствие на което станахме свидетели на серия от запомнящи се разигравания, които изправиха на крака феновете по трибуните.

За съжаление на руснака обаче Надал днес бе почти безгрешен и това му позволи да поведе с 4/1, а след това да държи контрола и да затвори мача след час и 49 минути игра.

Статистиката от двубоя:

Надал

Южни

66

1-ви сервис %

72

1

Асове

2

1

Двойни грешки

0

 3/6

Възможности за пробив

 1/6

 69/125

Общо спечелени точки

 56/125

 

Времетраене: 1.49 ч.