Настоящият носител на трофея Роджър Федерер загуби първия си сет в тазгодишното издание на международния тенис турнир на твърда настилка в Доха с общ награден фонд 1 024 000 долара.

След двете си напълно безпроблемни победи на старта на кампанията си в катарската столица, днес Маестрото от Базел трябваше да води истинска битка срещу Андреас Сепи за крайното 6/3, 5/7, 6/4.

Като цяло обаче може да се каже, че швейцарецът сам си усложни задачата, след като сравнително лесно спечели първата част, но в началото на втория сет изцяло загуби концентрация и позволи на Сепи да си осигури комфортна преднина от 5/1.

В момента, в който италианецът обаче трябваше да сервира за сета той се поддаде на напрежението и позволи на Федерер да върне и двата пробива и да изравни за 5/5.

Последва сервис гейм на нула за Сепи, а напълно противно на логиката в дванадесетия гейм световният номер 3 отново загуби подаването си, а с това и втория сет.

В заключителния трети сет Федерер пое контрола върху случващото се на корта, реализира ранен пробив и до края на мача не позволи на италианеца да заличи преднината му.

Така след малко повече от час и половина игра трикратният победител в надпреварата продължава на полуфиналите, където го очаква французинът Жо-Вилфред Цонга.

Статистиката от двубоя:

Федерер

Сепи

69

1-ви сервис %

62

12

Асове

6

2

Двойни грешки

0

 5/9

Възможности за пробив

 4/9

41

Уинъри

24

41

Непредизвикани грешки

29

Времетраене: 1.38 ч.