Германският футболен съюз наказа Джърмейн Джоунс от Шалке с лишаване от право да играе в мачовете на отбора за срок от осем седмици. С това случаят е приключен.

В началото на мача за Купата на Германия Борусия Мьонхенгладбах – Шалке (3:1) американецът опита умишлено да контузи  звездата на домакините Марко Ройс. Джоунс използва една разправия, заобиколи Ройс така, че зверски да го настъпи с бутонките по счупения доскоро пръст на крака и да го извади по този начин от мача.

Станалото бе показано подробно по телевизията и кадрите не оставят съмнение в умишлеността на постъпката на Джоунс. Той се извини на два пъти и се покая публично, тъй като бе заплашен от санкция от половин година.

„Не приемаме наказанието. Ясно е, че трябваше да има санкция, но осемте седмици ми изглеждат много на фона на други действия”, каза за Кикер спортният директор на Шалке Хорст Хелд.

Шалке може да обжалва решението до 16 часа днес.

В същото време Жоел Матип подписа нов договор с клуба. Той ще играе за Шалке до 2016 година, интересът на английските клубове към него остана без резултат.

Хелд каза, че клубът проявява интерес към Роман Нойщетер от Борусия Мьонхенгладбах. По-рано стана известно, че халфът няма да подпише нов договор с настоящия си клуб, но не каза къде ще играе от лятото.