Вече са известни полуфиналните двойки в престижния тенис турнир на твърда настилка от категорията “Премиер” в Бризбейн (Австрл) с общ награден фонд 655 000 долара.

В най-интересния сблъсък от днешната програма поставената под номер 3 в основната схема Франческа Скиавоне отрази два мачбола преди да стигне до впечатляващ обрат срещу бившата номер 1 Йелена Янкович за крайното 5/7, 7/6, 6/3.

Двубоят започна равностойно, но пробив в последния възможен момент донесе успеха на сръбкинята в първата част, от което тя се възползва максимално и успя да си осигури комфортна преднина от 4/1 в началото на втория сет.

В този момент 31-годишната италианка демонстрира непримиримия си дух и желание за победа, успя да заличи пасива си, но в дванадесетия гейм (при 5/6) Скиавоне се замеси в сериозни неприятности.

На свой сервис бившата шампионка от Ролан Гарос изоставаше с 15:40, което на практика означаваше два поредни мачбола за Янкович, но сръбкинята не се възползва от открилата се възможност и позволи на италианката да се добере до тайбрек.

В него вече предимството премина изцяло на страната на Скиавоне, която след категоричното 7:2 изравни резултата, а в третия сет вече диктуваше събитията и след 6/3 сложи точка на този тричасов маратон.

Така в спора за място на финала Франческа ще сеизправи срещу Кая Канепи, която по-рано днес отстрани изненадващо Андреа Петкович, а почивалата в този кръг (заради отказа на Серена) Даниела Хантухова ще спори с Ким Клайстерс.

Ето и всички резултати до момента:

четвъртфинали
 /жени/
Франческа Скиавоне 5 7 6
Йелена Янкович 7 6 3
Ким Клайстерс 6 6
Ивета Бенешова 3 2
Кая Канепи 6 7
Андреа Петкович 1 6
четвъртфинали
 /мъже/
Жил Симон 7 6
Сантяго Хиралдо 6 4