Правилото германските национали да играят в Германия се спазва. С изключение на натурализираните Йозил и Кедира, останалите играчи на Йоахим Льов са в своята страна.

Това важи и за Марио Гомес. Нападателят на Байерн имаше мисли за чужбина преди известно време, но откакто е във форма и вкарва гол след гол забрави за тях.

„Тогава още не бях съвсем „пристигнал” във футболния свят. Баща ми е испанец и тамошната рода много иска да ме види в Испания. Но там може да отида на 36 години”, каза Гомес пред вестник tz.

Тоест: след десет години. Сега Гомес има амбиции с Байерн, с който напролет ще играе за три трофея.

„Всеки футболист иска да реализира мечтата си за требъл. Но това не става току така. Имаме тази възможност, но и още няколко клуба в Европа могат да направят същото”.

„За мен голямата цел е финалът в Шампионската лига. Той ще е на нашия стадион в Мюнхен, това е направо велико”, радва се Гомес.

„Чувствам се много добре в Байерн и искам още дълго да съм част от този отбор. Някои от играчите ни са млади, но след три-четири години ще са в най-добрата футболна възраст. Предпоставките за светло бъдеще са налице”, завърши нападателят от Дубай, където Байерн е на подготовка.