Трикратният шампион Роджър Федерер продължава с “безоблачното” си представяне в тазгодишното издание на международния тенис турнир на твърда настилка в Доха с общ награден фонд 1 024 000 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата швейцарецът, който е поставен под номер 2 в основната схема, успя без абсолютно никакви проблеми да отстрани представителя на Словения Грега Земля с 6/2, 6/3.

Като цяло швейцарецът изигра един двубой, който трудно може да се нарече турнирен, с оглед на интригата в него, а това в никакъв случай не може да се определи, като изцяло в полза на Маестрото от Базел.

След двата си демонстративни мача в Абу Даби, които в никакъв случай не допринесоха с нещо съществено за подготовката на Федерер за предстоящия Аустрелиън оупън, сега световният номер 3 изигра още две срещи без каквото и да е било напрежение.

С оглед на мястото си в схемата, едва на полуфиналите шампионът ще бъде изправен пред по-сериозен тест, където най-вероятно ще срещне финалиста от Лондон – Жо-Вилфред Цонга и чак тогава можем да съдим за моментното състояние на рекордьора по спечелени титли от Големия шлем.

Статистиката от двубоя:

 

Федерер

Земля

65

1-ви сервис %

52

2

Асове

5

0

Двойни грешки

0

 3/6

Възможности за пробив

 0/2

 60/99

Общо спечелени точки

 39/99

 

Времетраене: 1.01 ч.