Американският национал Джърмейн Джоунс от Шалке се извини повторно на звездата на Борусия Мьонхенгладбах Марко Ройс. Над бранителя виси заплахата от шестмесечно наказание от Германския футболен съюз заради груба неспортсменска постъпка срещу германския национал.

„Направих голяма грешка. Така не се прави. Ройс прие извиненията ми”, коментира Джоунс пред списание Шпортбилд.

В началото на мача за Купата на Германия Борусия Мьонхенгладбах – Шалке (3:1) Джоунс опита умишлено да контузи  звездата на домакините. Американецът използва една разправия, заобиколи Ройс така, че зверски да го настъпи с бутонките по счупения доскоро пръст на крака и да го извади по този начин от мача.

Станалото бе показано подробно по телевизията и кадрите не оставят съмнение в умишлеността на постъпката на Джоунс. Медиите настояват за линч.

„Не искам да се измъквам, няма извинение за постъпката ми. Но на терена се случват и по лоши работи. Аз не съм наплюл или обидил расистки никого”, извърта нещата тъмнокожия футболист на Шалке.

„Тези радикални призиви и предразсъдъци по мой адрес не ги разбирам. Половин година наказание ще е много пресилено”, надява се на по-малка санкция Джоунс.