Президентът на Байерн Ули Хьонес е сред хората, имали невероятното щастие да оцелеят в самолетна катастрофа. През 1982 година самолетът, с който той пътува, падна. Трима души загинаха, мнозина бяха ранени.

„През първата година празнувах датата като мой втори рожден ден. Но после си казах: там загинаха хора, не може да се празнува. Наскоро срещнах жената на загиналия пилот”, разказва Хьонес пред вестник Билд.

„Не ме е страх да летя повече, отколкото се страхувах тогава. Просто гледам в чартърите да сядам назад, вдясно. Това се оказа най-сигурното място в самолета.”

„Винаги внимавам в какви машини се качвам. Ако съм в Южна Америка и има директен полет, а Луфтханза лети с прекачване, то взимам Луфтханза.”

„Казал съм и на децата ми: никога да не летят с чартърни полети. Аз плащам разликата в билетите за хубавия полет, независимо къде летят. Със сигурността не трябва да се правят компромиси”, разказва Хьонес.

Президентът на Байерн разказа още, че няма имейл-адрес, предпочита факса като комуникация и не записва номера в телефонната книга на гсм-а си.